Mijn Account
  Hoe maak ik een Blog?

  Hoe maak ik een Blog?

  Zullen we beginnen met het maken van een blog?

  We hebben 3 dingen nodig:

  • Software om een blog mee te maken. Wij gaan voor WordPress. WordPress is het populairste (en naar mijn mening beste) content management systeem ter wereld.
  • Een domeinnaam. Dat is het adres van jouw blog.
  • Een hostingpakket. Hosting is het huren van een stukje schijfruimte op een professionele server die constant verbonden staat met het internet. Daar zetten we alle bestanden van de website op, zodat jij overal en altijd jouw blog kan bewerken (in je browser) en iedereen overal en altijd jouw blog kan bezoeken.

  Eigenlijk hoeven we maar twee dingen te doen: een hostingpakket bestellen en een domeinnaam kiezen. One-Host regelt dan dat WordPress automatisch geïnstalleerd wordt. Welk hostingpakket moet ik kiezen?

  Eigenlijk hebben wij drie pakketten. In principe kunt u prima uit de voeten met de ons starterspakket. Mits u niet te veel content, zoals foto’s gaat plaatsen of niet te veel bezoekers verwacht kunt u het hier prima mee doen. Mocht u twijfelen, kies dan voor de Business variant. Niet duur en toch het optimale eruit halen. Bedenk een domeinnaam

  Na het kiezen van een hostingpakket, moet je een domeinnaam registreren.

  Een domeinnaam is het adres van jouw website. Het bestaat uit 2 delen. De naam, zoals one-host, en de extensie, zoals .nl. Om het simpel te houden: Kies voor een .nl als jij je op Nederlanders richt en een .com als je internationaal wilt gaan. Buiten die twee zijn er nog honderden andere extensies waaruit je kan kiezen, maar die twee zijn 98 van de 100 keer de beste keuze.

  Het bedenken van een domeinnaam kan lastig zijn. Er zijn namelijk al miljoenen domeinnamen vastgelegd. Neem hier dus even de tijd voor.

  Een paar domeinnaam tips voor het maken van een eigen blog;

  • Combineer een bestaand woord met een niet bestaand woord;
  • Zet de, het, een voor een bestaand woord (dat te maken heeft met jouw niche of jouw persoonlijkheid);
  • Je kan ook korte zinnen gebruiken;
  • Let er wel op dat de naam makkelijk op te schrijven en te onthouden is. Dus niet te lang of te ingewikkeld.

  Een .nl domeinnaam kost 1,95 per jaar en een .com 8,99 euro per jaar. Bij een Professional hostingpakket krijg je de domeinnaam gratis.