Mijn Account
  Hoe verhuis ik mijn website?

  Hoe verhuis ik mijn website?

  Als je een bestaande website van een andere hostingpartij naar het webhostingpakket bij ons wilt verhuizen, dan zul je in de meeste gevallen zowel de bestanden van de website zelf als de database van je website moeten overzetten. Vaak dien je dan ook de configuratiebestanden van je website na te lopen en ze te wijzigen naar de nieuwe situatie. In deze handleiding vind je een stappenplan die je voor deze procedure kunt aanhouden.

  Bestanden overzetten

  1. Verplaats middels een FTP-programma alle bestanden die nu in de /public_html/-map staan op het pakket bij de andere provider naar een tijdelijke map op je lokale computer.
  2. Als dit is geslaagd, dan maak je met een FTP-programma een FTP-verbinding met je pakket bij Antagonist. De instellingen die je in een FTP-programma moet gebruiken voor een pakket bij One-Host, kun je hier terugvinden.
  3. Verplaats vervolgens alle bestanden die nu in de tijdelijke map op je computer staan via het FTP-programma naar de /public_html/-map op het pakket bij ons.

  Database overzetten

  1. Als je de bestanden van je website hebt overgezet, dan is het daarna tijd om de database over te zetten. Doorgaans kun je hiervoor bij de andere provider via phpMyAdmin een export maken van je database in de vorm van een .sql-bestand.
  2. Als je de export van de database gemaakt hebt, dan kun je bij ons op het pakket in cPanel bij ‘MySQL-Databases’ (onder de categorie ‘Databases’) een nieuwe database aanmaken.
  3. Log vervolgens via phpMyAdmin in op deze zojuist aangemaakte, nog lege database en importeer de gemaakte export (het .sql-bestand).

  Configuratiebestanden controleren

  Zet je bijvoorbeeld een WordPress-applicatie over? Controleer dan ook het bestand ‘wp-config.php’. Dit bestand vind je terug in de /public_html/-map en kun je openen via bijvoorbeeld ‘Edit’ in de File Manager van cPanel. Zorg dat daar de databasegegevens overeenkomen met de gegevens van de nieuwe database die je bij ons hebt aangemaakt.

  Verhuisservice

  Wil je graag hulp bij je verhuizing? One-Host heeft een GRATIS verhuisservice, waarbij een expert de complete verhuizing van je website naar One-Host regelt. De gehele overstap wordt voor je gedaan. Dat scheelt veel werk en je weet zeker dat het goed gebeurt! Hulp nodig bij iets anders? One-Host biedt ook diensten voor andere zaken.